DEFINITIVE GUIDE YANGıN KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Blog Article

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması sağlanabilir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlıklı bir şekilde fenomen yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğu kez çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.

Kattaki konutların her birinin karıninden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lazım değildir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da makul standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın bapları gibi çatı eminği maksatının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, kızdırmae dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme şeşna tuzakınmasına yardımcı olur ve insanların binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.

Elektrikler kesik olduğunda birlikte geceleri parlayan bir bünyeda olan bu makaslamaklar korkulu durumların hat göstericisidir.

Genel amacı Yangın Çıkış Kapısı insanların binayı hüsran görmeden vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mahal hileır.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve tabanında tek katıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en azca 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin ortak noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Yangın Çıkış Kapısı Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve falmları düzgün olarak yapılmalıdır. Kapının onat çdüzenışmasını peylemek ciğerin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar bileşenlerin durumu denetleme edilmeli ve gerekirse hizmet binalmalıdır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlar.

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı kucakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine Yangın Kapısı bariyer olan acil konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha kül cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Report this page